SPECIALITATE

Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin format din hipotalamus, hipofiza, tiroida, paratiroidele, suprarenalele, ovare, testicule.

Anumite afectiuni endocrinologice se pot diagnostica in faza precoce, astfel se poate impiedica evolutia bolii si aparitia unor complicatii nedorite. De exemplu, in cazul bolilor tiroidiene, frecventa acestora creste odata cu inaintarea in varsta si poate produce o serie de consectinte nefaste asupra altor functii ale organismului precum sistemul cardiovascular si functia mentala.

Servicii oferite in cadrul specialitatii:

Consultatie de specialitate: se adreseaza copiilor ce sufera de tulburari de crestere si dezvoltare sau obezitate precum si adultilor care prezinta: tulburari de somn; astenie, anxietate, palpitatii, transpiratii; scadere sau crestere in greutate; marire de volum a glandei tiroide; hipertensiune arteriala inexplicabila; infertilitate; tulburari de dinamica sexuala; tulburari de menopauza; osteoporoza, fracturi din cauza de fragilitate.

Ecografie tiroidiana: completeaza informatiile obtinute pe baza examenului clinic si a analizelor de sange, depisteaza si monitorizeaza nodulii tiroidieni, tumori tiroidiene, bolile autoimune asociate cu afectarea tiroidei.

Ecografie mamara: permite depistarea unor formatiuni la nivelul glandelor mamare.

mt_medplus_icon11mt_medplus_icon_medic1

Fă-ti o programare